Recept om marsepein te maken
Ingrediƫnten:
– 350 gram gepelde amandelen
– 2 amandelen
– 500 gram poedersuiker
– 1 eiwit
– 2 theelepels oranjebloesemwater
Bereidingswijze:
– Leg de amandelen een paar tellen in kokend water en houd ze daarna onder de koude kraan. Wrijf daarna de bruine velletjes van de amandelen.
– Doe de amandelen met het stalen mes in de foodprocessor en maal ze heel fijn.
– Voeg dan de poedersuiker, eiwit en oranjebloesem toe. Laat de machine nog even draaien tot u een samenhangend geheel heeft.
– Leg de marsepein in plastic folie een paar uur in de koelkast. Gebruik het dan voor verdere verwerking.
– Kleur de marsepein eventueel met een paar druppels levensmiddelenkleurstof en dan heel goed kneden. Van marsepein zijn leuke dingen te maken, zoals poppetjes en diertjes. Als kleurstof is ook bietensap (voor rode marsepein) of wortelsap (oranje) te gebruiken