Gevulde speculaas

Recept om gevulde speculaas te maken


Ingrediënten:

– 250 gram bloem
– 1 theelepel bakpoeder
– 160 gram boter
– 150 gram basterdsuiker
– 1 mespuntje zout
– 2 eetlepels speculaaskruiden
– 2 eetlepels melk
– 300 gram amandelspijs
– 3 eieren
– ½ eetlepel sinaasappelrasp
– 20 gram amandelen

Bereidingswijze:
– Zeef de bloem en het bakpoeder boven een kom en voeg de boter toe.
– Snijd de boter met twee messen in kleine stukjes. Doe de suiker, zout, speculaaskruiden en melk erbij en kneed het met koele handen tot een samenhangend en soepel deeg.
– Verpak het deeg in plasticfolie en laat het 2 uur in de koelkast rusten.
– Verkruimel intussen de amandelspijs en voeg 2 eieren en het sinaasappelrasp toe. Roer alles tot een gemakkelijk uit te smeren massa.
– Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een bakvorm van 20 x 20 cm in met margarine.
– Strooi wat bloem over het aanrecht en rol het deeg uit tot een lap van 40 bij 20 cm.
– Snijd het deeg in twee stukken en leg 1 plak in de bakvorm.
– Klop het derde ei los en bestrijk de deeglap ermee.
– Verdeel het amandelspijs-mengsel over het deeg.
– Leg de tweede deeglap erop en druk het wat aan.
– Bestrijk ook deze deeglap met losgeklopt ei en druk de amandelen in het deeg.
– Bak de speculaas in de voorwarmde oven in 40 minuten bruin en gaar.




Comments are closed.