Speculaas

Recept om speculaas te maken


Ingrediƫnten:

– 250 gram zelfrijzend bakmeel
– mespuntje zout
– 125 gram boter
– 150 gram basterdsuiker
– 1 eetlepel speculaaskruiden
– 2 eetlepels melk of water
– 50 gram koekkruimels
– 25 gram amandelen
– rijstebloem of aardappelmeel

Bereidingswijze:
– Zeef de bloem en de basterdsuiker en doe dit met een snufje zout, de specerijen en de harde boter bij elkaar. Snijd de boter met twee messen in kleine stukjes.
– Kneed het deeg vlug tot een samenhangende massa die niet brokkelt.
– Laat het deeg bij voorkeur een nacht, maar minstens een uur, op een koele plaats rusten.
– Verwarm de oven voor op 160 graden en vet de bakplaat in met margarine.
– Rol het deeg uit tot een lap van 3 Ć  4 centimeter dikte. Voor dunne speculaasjes: 2 centimeter.
– Steek of snijd eventueel figuren uit, garneer het speculaas met gepelde amandelen (lichtjes in het deeg drukken).
– Leg het geheel op de ingevette bakplaat en bak het in de voorverwarmde oven in circa 30 minuten lichtbruin en gaar. Houd voor dunne speculaasjes ongeveer 15 minuten aan.




Comments are closed.